Колоездачи блокираха руските туристи

koloezdachКолоездачната обиколка на България се оказа поредното препятствие за руските туристи, които чакат да се приберат в родината си вече близо седмица. Последната група от “заложниците” трябваше да излети днес в 18 часа от летище Варна, но това не се случи научи Дефакто:Вестникът.
До 17,30 часа нито един от автобусите, натоварени с 80 туристи, идващи от Бургас, не бе успял да се добере до порта. Според очакванията на персонала на летището, туристите ще излетят не по – рано от 19 часа. Общият брой на почиващите, които трябваше да излетят е 116 души. Причината за забавянето, както стана ясно, е колоездачната обиколка на България, която преминава през морската столица в посока Слънчев бряг. На летището бе и заместник-председателят на Федерацията по туризъм на Русия Григорий Саришвили, който заяви пред ДеФакто:ВестникЪт, че това е последната група туристи, блокирани в България и с това се слага край на кризата.

В петък около 800 руски туристи не успяха да се приберат в родината си, след като превозвачът „България Ер” спря всички полети, поръчани от „Алма Тур”. Причината е неизплатеният дълг на туроператора към превозвача, който възлиза на 7 млн. лв. На летище Варна почиващите заложници бяха около 300 души.